Turistička ponuda grada Zagreba
osnovne informacije
turističke informacije
turistički karakter
atrakcije
statistika
korisne informacije
tradicija
smještaj i ugostiteljstvo
kultura
sport i rekreacija
prirodna baština
kongresi
izleti u okolicu
linkovi i ostalo

autor: Ivan Hendija
zadnja promjena: 07.srpnja 2004.
FER | ZPM | ERGONOMIJA


 

Najposjećenije turističke atrakcije grada Zagreba

Svojim gostima Zagreb nudi barokni ugođaj Gornjega grada, slikovite tržnice na otvorenom, raznovrsne trgovine i bogat izbor obrtničkih proizvoda, ukusnu domaću kuhinju. Zagreb je grad zelenih parkova i šetališta, s brojnim izletištima u prekrasnoj okolici.

Grad Zagreb se razmjerno svojoj veličini, ističe vrlo heterogenom strukturom turističkih resursa: od bogate ponude kulturno-povijesnih, športsko-rekreacijskh sadržaja do izuzetno dojmljivih prirodnih lokaliteta kako u samom središtu grada tako i u neposrednoj okolici, što sve dopirnosi njegovoj turističkoj atraktivnosti.

Za hotelske goste najprivlačnije turističke atraktivnosti su središnji gradski trg - Trg bana Jelačića, Gornji Grad, zatim znamenitosti Donjeg Grada (kao npr. Hrvatsko narodno kazalište i Zrinjevac), Katedrala i gradska tržnica Dolac, nakon čega slijede sportsko rekreacijski lokaliteti - Jarun, Maksimir i Botanički vrt.

Najposjećenije turističke atrakcije grada Zagreba:

Uobičajena praksa je da se prilikom posjete nekom gradu razgledaju neki njegovi muzeji. Tako i turisti Zagreba posjećuju gradske muzeje, a prema posjećenosti vode Muzej Mimara, Muzej grada Zagreba, Klovićevi dvori na Gornjem gradu, Strossmayerova galerija te Etnografski muzej. Prema mišljenju hotelskih gostiju ti muzeji su interesantniji su od ostalih.

Najposjećeniji muzeji Grada Zagreba

Osim glavnih turističkih atraktivnosti i muzeja, posjetitelje grada privlače i raznovrsne manifestacije (koje mogu biti kulturni, zabavni, sportski ili poslovni događaji). Što se tiče te ponude zagrebačke goste najviše privlače kazališne predstave, koncerti, a za poslovne putnike najinteresantniji je Zagrebački velesajam.

Najposjećenije manifestacije grada Zagreba

Najprivlačniji segment turističke ponude grada Zagreba je njegova ugostiteljska ponuda. Gotovo da i nema posjetitelja grada koji barem ne navrati u neki kafe bar, kavanu ili u restoran. Ti ugostiteljski objekti privlače najviše posjetitelja grada Zagreba.

Način zabave posjetitelja Zagreba

Od ostalih sadržaja ponude koji se gostima nude u gradu Zagrebu ističe se šoping ponuda. Bez obzira da li je riječ o kupovni suvenira u središtu grada ili o kupovini u ekskluzivnijim trgovinama i buticima ili u velikim šoping centrima u okolici Grada, kupovina je omiljena aktivnost posjetitelja Zagreba. Isto tako turisti veoma rado zalaze i u slastičarnice, a u večernjim satima zabavljaju se u diskotekama i kockarnicama.